• BioUp Skwalan z Trzciny Cukrowej 15ml

Delikatny bezzapachowy olejek o wyjątkowo lekkiej konsystencji i spektakularnym wygładzająco-uelastyczniającym działaniu. Posiada certyfikację Ecocert..

23.94
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1 - 3 dni roboczych
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 504724228

Zostaw telefon

Delikatny bezzapachowy olejek o wyjątkowo lekkiej konsystencji i spektakularnym wygładzająco-uelastyczniającym działaniu. Posiada certyfikację Ecocert.

Skwalan pozyskiwany z trzciny cukrowej jest olejem, ale jego konsystencja jest "wodnista". Ta właśnie konsystencja oraz zupełny brak zapachu sprawiają, że jest to produkt idealny dla osób, którym tłustość i zapachy tradycyjnych olei kosmetycznych przeszkadzają.

Lekki, nietłusty, błyskawicznie się wchłania. Jest doskonale tolerowany przez skórę ze względu na swoje podobieństwo do ludzkiego sebum. Łatwo wnika w skórę pozostawiając ją gładką, elastyczną i nawilżoną. Spłyca zmarszczki, wzmacnia barierę lipidową skóry - co jest potwierdzone w badaniach klinicznych. Bardzo przyjemny w stosowaniu. Skóra po jego zastosowaniu nabiera miękkości i blasku.

Skwalan z trzciny cukrowej to produkt ekologiczny, co jest potwierdzone certyfikacją Ecocert.

Można go używać jako samodzielnego kosmetyku pamiętając o wcześniejszym nawilżeniu twarzy. Doskonale się sprawdza jako serum wygładzające - dzięki jego ultralekkiej konsystencji może być położony pod krem (dosłownie 1 kropla). Odpowiedni zarówno na dzień jak i na noc. Sprawdza się również jako odżywka na końcówki włosów - wygładza, zapobiega rozdwajaniu. Wysuszone dłonie też za skwalan będą wdzięczne.

Uwaga - jest niezwykle wydajny - na aplikację na całą twarz wystarczają 1-2 krople.

Dla lubiących eksperymenty i ulepszenia:

Jeśli macie problem z kremem, który się zbyt szybko wchłania (nim go dobrze rozsmarujecie robi się "tępy" i znika) - dodanie kropli skwalanu do porcji, którą chcecie spożytkować spowoduje, że uzyskacie cudowną smarowność nie wspominając o dodatkowych walorach pielęgnacyjnych. Skwalan świetnie się łączy ze wszystkimi olejami - możecie więc nim wzbogacić dowolny olej kosmetyczny, którego używacie.

  • Niesamowicie nawilża i odżywia skórę!
    Karolina (2020-10-14)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Inni Klienci kupili również