• SHAMASA Masło Shea Karite Nierafinowane 150g

Masło Shea z francuskiego zwane także Karite (życie) jest pozyskiwane tylko i wyłącznie z tropikalnej części Afryki. Jest wytwarzane z orzechów drzewa Masłosza, który daje owoce dopiero po około 15 latach. Masło Shea zawiera od 7 do 12% substancji niezmydlających, co sprawia, że łatwo przenika przez skórę, a nałożenie na jej powierzchnię pozwala skórze oddychać i nie zatyka porów..

32.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1 - 3 dni roboczych
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 504724228

Zostaw telefon

Masło Shea / Karite - nierafinowane, WYSOKA JAKOŚĆ, 150g, Shamasa

Masło Shea z francuskiego zwane także Karite (życie) jest pozyskiwane tylko i wyłącznie z tropikalnej części Afryki. Jest wytwarzane z orzechów drzewa Masłosza, który daje owoce dopiero po około 15 latach. Masło Shea zawiera od 7 do 12% substancji niezmydlających, co sprawia, że łatwo przenika przez skórę, a nałożenie na jej powierzchnię pozwala skórze oddychać i nie zatyka porów. Nieocenione właściwości lecznicze, wykorzystywane są przy wszelkich problemach skórnych.

 

Właściwości masła:

  • skutecznie walczy z rozstępami (szczególnie polecane dla kobiet w ciąży), działa przeciwzmarszczkowo i ujędrniająco
  • łagodzi podrażnienia skóry, wysypki, swędzenie
  • intensywnie wspomaga walkę z cellulitem, likwiduje przebarwienia
  • nawilża, regeneruje i przywraca sprężystość skórze, chroniąc jednocześnie zarówno przed słońcem jak i mrozem - naturalny filtr UV 6
  • delikatne dla skóry podatnej na alergie - do pielęgnacji skóry noworodków i starszych dzieci
  • chroni skórę w czasie kąpieli słonecznych - polecane przed i po opalaniu, regeneruje spierzchnięte usta
  • regenerując skórę pozostawia na niej ochronny płaszcz lipidowy przez co pomaga utrzymać wilgoć i zmniejszyć utratę wody
  • zamyka szczeliny w strukturze włosa likwidując ich porowatość
  • zawiera witaminę F, która przynosi ulgę zmęczonym, napiętym i bolącym mięśniom, powodując ich rozluźnienie

Zastosowanie:

Do bezpośredniej aplikacji na skórę, zarówno podczas pielęgnacji skóry twarzy w tym i delikatnych okolic oczu jak i do masażu. Szczególnie przyjemnie aplikuje się po podgrzaniu w kominku aromaterapeutycznym w połączeniu z ulubionym olejkiem eterycznym.

Świetnie sprawdza się jako dodatek do kąpieli a wprost niezastąpiony jest dla Pań w ciąży do masażu zapobiegającego powstawaniu rozstępów.

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na produkt

Skład:

INCI: Butyrospermum Parkii

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Inni Klienci kupili również